HÖPELLETS HAYPELL® –MODERNASTE FORMEN AV DET MEST POPULÄRA TRADITIONELLA FODRET

TEKNOLOGISKT AVANCERAD DJURFODER FÖR ALLA TYPER AV VÄXTÄTANDE DJUR

 hay-pelletes-meniu

Naturligt gräshö är bra foder för de flesta växtätande djur. Men ibland är det inte så lätt att lagra och hantera hö i lös form. Ofta är det dammigt och möter inte de säkerhetsföreskrifter som gäller för foder till dammkänsliga djur, speciellt hästar.

Idén att introducera en ny produkt som erbjuder den bästa utfodringsupplevelsen drevs av de grundläggande fördelarna med material i pelletsform. Baserat på detta skapades en avancerad höbaserad foderprodukt, lämplig för djur som hästar, ponnyer, kameler, alpackor, kor, tjurar, kalvar, kaniner, o.s.v.

För att förbättra konventionellt hö till den mest avancerade höprodukten på markndaen, installerades avancerad höskärning, malning, dammseparation i några få steg och ett pelletsframställningssystem. För att motsvara de högst säkerhetsföreksrifterna för foderhållning produceras HAYPELL® av naturligt gräshö där gödsningsmedel och bekämpningsmedel inte har använts på årtionden.

Ängarna skördas då de har nått rätt mognad, vilket säkerställer en låg andel protein och hög andel fiber, som bidrar till en hälsosam tarmflora för att säkerställa en optimal näring för hästarna.

Enligt god tradition, kan höet användas som ensamt basfoder, koncentrerad foderersättning, eller som ett komplement till spannmålstilldelningen.

H_32331

Kraften av nästan 40 olika örter och gräs i en höpellets

FÖRDELAR MED NORDISKT GRÄSHÖ

Då det är en dammfri produkt som är lätt att använda, håller höpellets snabbt på att bli en av de mest populära och värdefulla fodertyperna bland professionella lantbrukare och amatörer runt om i världen, sedan hundratals år.

När du ger HAYPELL® till dina djur, ger du dem alla de fördelar som kommer med den biologiska mångfalden i de naturliga nordiska grässlätterna.

 • null
  100% naturligt ängshö – utan några tillsatser.
 • null

  Innehåller upp till 40 olika örter och gräs.

 • null
  Det mest mångsidiga fodret på marknaden och lämpligt som basfoder, koncentrerad kornfoderersättning eller som komplement till spannmålstilldelningen.
 • null
  Dammextraherat – lämpligt för djur med problem med andningsvägarna som orsakats av damm och mjöldagg i basfodret.
 • null
  Idealt som basfoder för gamla hästar eller om tänder saknas.
 • null
  Naturlig källa till vitaminer och spårämnen – hälsosammare påls, skinn och hovar.
 • null
  Hög andel fibrer– bidrar till att bibehålla en hälsosam tarmflora för att säkerställa en optimal näring till hästar.
 • null
  Utan besvär – lätt att lagra och hantera.
 • null
  Utmärkt som foder under tävlingar eller vid längre resor tack vare dess bekväma storlek, paketerad komprimerat i små fyrkantiga balar.

H_302

UTFODRING
 • Det håller snabbt på att bli det mest mångsidiga fodret på marknaden och lämpligt som basfoder, koncentrerad kornfoderersättning eller som komplement till spannmålstilldelningen.
 • 1 kg HAYPELL® höpellets motsvarar 1 kg konventionellt hö.
 • Som basfoder för hästar, skulle vi rekommendera omkring 1 till 1,5 kg/dag per 100 kg hästens vikt. När det ges som kornfoderersättning, krävs omkring 1,2 kg HAYPELL® jämfört med korn.
 • Innan du ger höpellets till din häst, rekommenderar vi att du blötlägger höpelletsen i vatten – för 1 kg hö pellets, ta cirka 2 liter vatten och vänta 10-20 min innan utfodring.
INNEHÅLL

Fukt – 9-12%

Råprotein – 11.3%

Fiber – 30.9%

Aska – 6,5%

Råfetter och oljor – 2.0%

Phosphorous – 0.15%

Calcium – 20.89g/kg

Potassium – 7.21g/kg

Magnesium – 0.673g/kg

Sodium – 3.0g/kg

Metabolizable energy for horses DMB – 7.00MJ/kg

Metabolizable energy for horses DMB – 1673kcal/kg

 

Klicka på länken för mer information om produkten och för att se labbtesterna.

TEKNISK SPECIFIKATION FÖR HAYPELL®
Diameter           Längd       Densitet Färg
8 mm           5-15 mm        520-570 kg/m3 grönaktig till grön
FÖRPACKNINGAR

Vi erbjuder ett brett sortiment av förpackningar med vårt varumärke på och också möjligheten att märka våra produkter med ert varumärke och göra kundanpassad design eller bara att packa varorna i omärkta säckar. Förpackningar av olika storlekar finns för din bekvämlighet och listas i tabellen nedan.

Säckar staplas på pallar och slås in i plastfilm. Storleken på pallarna beror på kundens önskemål eller säckarnas storlekar. Större säckar kan också lastas direkt på lastbilen med pall under, för att underlätta avlastning eller hantering på lagerdepån.

Alla lastade pallar med mindre säckar kan levereras med regnskydd för att möjliggöra lagring utomhus (inte inkluderat i standardpackningen).

Säck/kg 20 500 550 1000 1100
Pall 120×100 120×100 120×100 120×100 120×100
Säckar/Pall 50 1 eller 2 1 eller 2 1 1
Pall/kg 1000 1000 1100 1000 1000
Pallar/Lastbil 24 24 eller 48 24 eller 48 24 24
Lastbil/kg 24,000 24,000 24,200 24,000 24,200
DAGS ATT TESTA – SE SKILLNADEN

Klicka på länken för mer information om produkterna och priserna.